Conflicten zijn dé innovatiemomenten

Training van Ted Baartmans, De Presentatie Groep

Donderdag 15 september, 9.30 – 16.30 uur, kantoor Amersfoort, zaal Zuid Afrika  

Wie een conflict heeft, wil daarvan af. Mark Gerzon bewees in zijn boek Leadership through Conflict dat conflicten de kans bieden om tot structurele vernieuwing te komen. Vernieuwing in een proces of in een klantrelatie maar - en dat is bijzonder - ook in je persoonlijke ontwikkeling als proces- en programmamanager of strategisch consultant.

In deze workshop - als onderdeel van de nieuwe leerlijn Organisatieontwikkeling - onderzoeken we ieders persoonlijke conflicthanteringsvoorkeuren en aannames. Dat laatste via de methode Immunity to Change van Kegan & Lahey. Vervolgens inventariseren we interventies die voor alle partijen acceptabel zijn en leiden tot blijvende verandering. We laten ervaren hoe je de interventies kunt realiseren in een veilige en opbouwende sfeer. Het resultaat is verbluffend: fundamentele veranderingen, hoopvolle verwachtingen en hernieuwde energie!

Onderdeel van de training zijn twee asessments die je ter voorbereiding kunt invullen. De Communication Style Survey onderzoekt je voorkeur in communicatiestijlen onder normale omstandigheden en onder druk. De Thomas Killman Survey laat je voorkeuren in de aanpak van conflicten zien en welke aanpak je bewust of onbewust laat liggen. Beide assessments leggen de basis voor de strategie die je kunt kiezen om conflicten te benutten als innovatiemomenten.

Door wie?
De training wordt gegeven door Ted Baartmans (1956) van de Presentatie Groep. Ted werkt als coach, trainer en adviseur en is gespecialiseerd in leiderschapscommunicatie. Met zijn achtergrond in geografie, antropologie, bestuurskunde en communicatie ontwikkelt hij unieke en bijzondere inzichten in leiderschap met de wereld als werkterrein. Crisiscommunicatie en crisismarketing kreeg hij onderwezen aan de Northwestern University in Chicago. Hij is gespecialiseerd in leiderschap in crisissituaties.

Voor wie?
De training is bedoeld voor proces- en programmamanagers van Royal HaskoningDHV, die willen leren hoe je conflicten kunt benutten als bron van nieuwe energie en vernieuwing in samenwerkingen. 

Maximum aantal deelnemers: 20

Meer informatie en aanmelden?   
Pascal Lamberigts   
M +31 6 22 37 86 65  
pascal.lamberigts@rhdhv.com  
W www.royalhaskoningdhv.com/smc