Programma in zicht!

(VOLGEBOEKT!) Tweede dag training Programmamanagement door Jo Bos 

woensdag 1 juni, 09.00-17.00, kantoor Amersfoort, zaal South Africa

Steeds meer opgaven in de fysieke leefomgeving, zoals energietransitie, klimaatverandering, bereikbaarheid en gebiedsontwikkeling worden aangepakt in programma’s. Een programma is een tijdelijke organisatievorm die helpt complexe samenwerkingen vorm te geven en ruimte geeft voor een diversiteit aan activiteiten en projecten, gericht op daadwerkelijke impact beschreven in programmadoelen. Ook vanuit RHDHV werken we steeds vaker binnen programma’s en worden we gevraagd programma’s te ontwikkelen en aan te sturen. En programmamanagement is een ‘Leading service’ geworden. Daarom organiseren we een tweedaagse in-company training over programmamanagement. 

In deze training leer je, uitgaande van je eigen opgaven en ervaringen, hoe je een programma ontwikkelt vanuit een samenwerking van partijen en wat er nodig is om een programma aan te sturen. Daarbij besteden we aandacht aan methoden om bijvoorbeeld programmadoelen te bepalen, een programmaplan op te stellen en een passende governance-structuur te ontwikkelen. Maar we kijken ook naar benodigde competenties en gedrag, leiderschap en teamontwikkeling voor programma’s. Van tevoren krijg je een ‘huiswerkvraag’ om je eigen ervaring in een programma te beschrijven.

Door wie?
De training wordt gegeven door Jo Bos (adviseur, trainer, programmamanager en co-auteur van het boek ‘Programmatisch creëren’) en Liesbeth Schipper (leading professional programmamanagement bij SMC en coauteur van het boek ‘Gedeeld Eigenaarschap’).

Voor wie?
De training is bedoeld voor consultants van Royal HaskoningDHV en voor medewerkers bij opdrachtgevers van Royal HaskoningDHV, die al betrokken zijn bij programma’s van opdrachtgevers of zelf programmamanager zijn en daarin graag strategischer, rolbewuster en effectiever willen opereren.

Meer informatie?
Rob Bonte
M +31 6 51386949
E  rob.bonte@rhdhv.comW www.royalhaskoningdhv.com/smc